معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: هم اکنون 11 هزار و 703 تخت در واحدهای اقامتی استان داریم و در یک سال اخیر 146 میلیارد تومان در بخش گردشگری قم سرمایه گذاری شد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی قم با بیان اینکه ۱۴۶ میلیارد تومان سرمایهگذاری استان در بخش گردشگری در سال ۹۷ بوده است، گفت: به دنبال برهم زدن توازن روستا و شهر نیستیم و با هدف حفظ اشتغال به دنبال توسعه این بخش هستیم.
رئیس انجمن صنفی خانه مسافرهای قم گفت: خانه مسافرهای استان ۵ هزار تخت از نیاز قم به واحدهای اقامتی را تأمین کردهاند، این واحدها ۱۰۰۰ شغل مستقیم ایجاد کردهاند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: حدود 13 هزار شی تاریخی حاصل از کاوشها و گمانهزنیهای باستانی را در استان نگهداری می شود.
گنبد نمکی قم بهعنوان بزرگترین گنبد نمکی کشور و یکی از جاذبههای ژئوتوریسمی (زمینگردشگری) ایران به شما میرود که زیباییهای جذابی در فصل بهار و همراه با بارشهای بهاری دارد.
رئیس انجمن صنفی مجتمعهای بینراهی استان قم با اشاره به ضرورت افزایش تعامل اداره کل میراث فرهنگی قم برای پیشرفت در حوزه گردشگری گفت: برای توسعه گردشگری هزینهها از بخش خصوصی و بیتالمال میشود ولی متأسفانه دستاوردی ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، با اشاره به تخریب بخشی از سقف تاریخی تیمچه بازار این استان بر اثر بارش های اخیر باران گفت: خسارت ها به این مکان تاریخی در حال بررسی است و درحال حاضر مرمت این اثر آغاز شده است.
در بخش شرقی شهر قم، در انتهای خیابان چهار مردان قم و جنب گلزار شهدا، درون باغی کوچک موسوم به «گنبد سبز» سه اثر تاریخی وجود دارد که در فرهنگ معماری ایران، برجهای آرامگاهی نامیده میشوند.
بخشهای وسيعی از بازار قم يعنی بازار كهنه در دوران صفويه و در پيرامون مسجد جامع بنا شد و تا پايان دوره قاجاريه بناهايی كه به آن نياز بود در آن جای گرفت و در دوران ناصرالدين شاه بازار قم رو به گسترش نهاد و «بازارنو» احداث شد.
معاون استاندار قم گفت: ازآنجاییکه پرداخت تسهیلات در بخش گردشگری به دلیل پیچیدگیهای اداری این بخش تا ۲ سال به طول میکشد، هیچ دستگاه خدماترسانی حق قطع خدماتدهی به واحدهای گردشگری استان را بدون مصوبه از ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ندارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تعداد واحدهای بوم گردی در کشورمان از 1500 واحد گذشت و به دنبال رسیدن این عدد به دو هزار واحد هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: 15 اثر منقول قم در فهرست آثار ملی به ثبت رسید در حالی که پیش از این فقط 4 اثر منقول در این استان ثبت ملی شده بود.
شهر قم دارای ظرفیتهای گردشگری مذهبی و همچنین ظرفیتهای دیگر طبیعی، میراث فرهنگی و صنایع دستی است که در جذب و ماندگاری توریست تأثیرگذار است، هرچند این ظرفیت ها مورد غفلت واقع شده است.